fbpx

Jogurtowe racuchy z jabłkami

 

Racuchy-z-jablkami

Najprostsze przepisy zazwyczaj są najbardziej rozchwytywane. Jednym z nich są zwyczajne jogurtowe racuchy z jabłkami. Składniki na takie racuchy na pewno macie w domu. Szybkie przygotowanie ciasta, trochę smażenia i gotowe. Nadadzą się na drugie śniadanie, jak i na obiad. Oczywiście ile kucharek tyle przepisów. Ja zapraszam do mojej wersji. Przepis znajdziecie poniżej. Mam również dla Was alternatywę na placki owsiane z jabłkiem i cynamonem.

Do przygotowania jogurtowych racuchów z jabłkami potrzeba:

  • 2 jajka,

  • 2 łyżki syropu z agawy,

  • mały jogurt naturalny (około 200g.),

  • łyżeczka cynamonu,

  • płaska łyżeczka sody oczyszczonej,

  • szczypta soli,

  • 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej,

  • 2 jabłka,

  • olej do smażenia racuchów.

Wykonanie jogurtowych racuchów z jabłkami

Przygotowanie racuchów z jabłkami jest bardzo proste i szybkie. Do naczynia wbijamy jajka, wlewamy jogurt i syrop z agawy. Dokładnie mieszamy, a następnie wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i szczyptę soli. Łączymy razem wszystkie składniki. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Tak przygotowane jabłka mieszamy razem z ciastem. Na rozgrzanej patelni formujemy nie za duże racuchy, dzięki sodzie oczyszczonej na pewno urosną.

Z tej porcji wyszło mi około 13 racuchów.

Smacznego!

Jogurtowe-racuchy-z-jablkami

Jogurtowe racuchy z jabłkami.

MarciaTime-racuchy

Jogurtowe-racuchy

Frendship is sharing the calories 🙂

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Autor

MarciaTime

Mam na imię Marta, urodziłam się i mieszkam w Gdańsku. Jest mi bardzo miło, że mogę Cię gościć na moim blogu. Interesuję się zdrowym i aktywnym stylem życia. Uwielbiam gotować i (czytaj więcej)

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime

Powiadomienia o nowych wpisach prosto na Twój adres e-mail