Muffinki jajeczno – warzywne – przepis na śniadanie

Muffinki

Muffinki na śniadanie, czy to możliwe? A jednak! Jeżeli szukacie czegoś ekstra na śniadanie, to polecam wypróbować ten przepis. Muffinki jajeczno – warzywne z pewnością będą miały powodzenie na śniadaniowym stole. Z jednej strony można pomyśleć, że to zwykła jajecznica, jednak tak nie jest. Muffinki w środku są lekko wilgotne, puszyste i wypełnione drobno pokrojonymi warzywami. Koniecznie trzeba je spróbować. Świetnie sprawdzą się również jako przekąska w ciągu dnia. Bez problemu możemy je wsadzić do lunchboxa i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły.

Do przygotowania muffinek jajeczno – warzywnych potrzeba:

  • 6 jajek,
  • 1 papryka czerwona,
  • 4 rzodkiewki,
  • 4 łyżki kukurydzy z puszki,
  • 4 łyżki groszku z puszki,
  • około 10 łodyg szczypiorku,
  • przyprawy: czubrica, sól i pieprz.

Z tych proporcji wyszło mi około 15 sztuk małych muffinków.

Wykonanie muffinek jajeczno – warzywnych

Do miski wsypujemy groszek i kukurydzę. Szczypiorek drobno siekamy, a paprykę i rzodkiewki kroimy w drobną kostkę. Następnie łączymy z resztą warzyw. Doprawiamy przyprawami i wbijamy jajka. Całość dokładnie mieszamy i wlewamy do foremek od muffinków zajmując około 2/3 ich pojemności. Muffinki jajeczno – warzywne lekko urosną. Pieczemy je około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C.

Śniadanie gotowe 🙂

Smacznego!

Muffinki-jajeczno-warzywne

Muffinki-przepis-na-sniadanie

Muffinki jajeczno – warzywne

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl