Pomidory z pastą z awokado

Pomidory-i-awokado

Pomidory z pastą z awokado, to przepis na szybką i prostą przekąskę. Możemy zjeść je na drugie śniadanie lub kolację. Również z powodzeniem możemy przygotować je na imprezę jako przystawkę, coś w stylu ala koreczki do przekąszenia. Jak zapoznamy się ze wspaniałymi właściwościami awokado, to zapewne będziemy chcieli zdecydowanie częściej wykorzystywać je w swojej kuchni.

Do przygotowania pomidorów z pastą z awokado potrzeba:

  • 1 awokado,
  • kilka listków bazylii,
  • natka pietruszki,
  • kilka listków mięty,
  • sól,
  • pieprz.

Awokado-owoc

Wykonanie pomidorów z pastą z awokado

Awokado dokładnie pognieść widelcem. Bazylię, miętę i pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grubsze plastry. Jeśli użyjemy pomidorków koktajlowych, to przekąski będą małe, w sam raz na jeden ząb. Powstałą pastę należy nakładać na pomidory.

Smacznego!

Pomidory-z-awokado

Polecam również wypróbować guacamole – meksykańską pastę z awokado.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl