Sok z marchwi i jabłka

sok-z-marchwi

Sok z marchwi i jabłka, to chyba najpopularniejszy z domowych soków. Znany na pewno wszystkim ale, czy przez wszystkich wykonywany? Pijmy bo warto, jest źródłem witamin, wzmacnia odporność i dostarcza do organizmu beta-karoten, który mieści się w marchwi. Więcej na temat właściwości beta-karotenu można przeczytać we wpisie dlaczego warto jeść produkty bogate w beta-karoten? Sok z marchwi powinien być wypity zaraz po zrobieniu, żeby nie stracił swoich cennych właściwości.

Do przygotowania jednej porcji soku z marchwi i jabłka potrzeba:

  • 5 marchewek,
  • 1 jabłko,
  • 1 łyżkę soku z cytryny.

Wykonanie soku z marchwi i jabłka

Do przygotowania soku będzie nam potrzebna sokowirówka. Marchew i jabłko myjemy, a następnie obieramy. Wkładamy do sokowirówki. Do powstałego soku wlewamy sok z cytryny i gotowe.

Smacznego!

Sok-z-marchwi-i-jablka

Sok z marchwi, to samo zdrowie.

 

2 Komentarzy

  1. 27 listopada 2015    

    Uwielbiam ten smak, ale zamiast z sokowirówki robię taką mieszankę w kielichowym blenderze 🙂 Przy okazji smoothie z marchewki i jabłka mam jeszcze cały z nich błonnik, więc to dodatkowy plus.

    • Marta Marta
      27 listopada 2015    

      Ja na co dzień też preferuję blender (mycie sokowirówki jest dość skomplikowane i czasochłonne) ale raz na jakiś czas dla odmiany naprawdę warto spróbować 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl