Ozdoby choinkowe z pomarańczy

Ozdoby-choinkowe

Ozdoby choinkowe z pomarańczy to dobry pomysł dla osób, które lubią samodzielnie robić dekoracje świąteczne. Wykonanie takich ozdób na pewno nie należy do skomplikowanych zadań, a efekt jest całkiem niezły. Już same pomarańcze i mandarynki wprowadzają nas w świąteczny klimat, dlatego warto jest je wykorzystać jako ozdoby choinkowe.

Pomarancze

Do przygotowania ozdób choinkowych z pomarańczy potrzeba:

  • pomarańcze,
  • sznurek.

Wykonanie ozdób choinkowych z pomarańczy

Pomarańcze kroimy w plastry. Blachę wykładamy folią lub papierem do pieczenia. Rozkładamy nasze krążki z pomarańczy równomiernie na blachę. Rozgrzewamy piekarnik i wsadzamy do niego przyszłe ozdoby choinkowe. Nie należy ustawiać zbyt wysokiej temperatury, żeby pomarańcze się nie spaliły. Dobrze jest w czasie pieczenia obracać je na różne strony. Ja swoje pomarańcze piekłam 3 godziny, najpierw w temperaturze 120 stopni, a później zmniejszyłam do 100 stopni. W upieczonych pomarańczach robimy dziurkę, tak aby przełożyć przez nie sznurek i gotowe.

Pomarancza

OzdobyPodczas 3 godzinnego pieczenia ozdób choinkowych z pomarańczy w całym domu unosił się niesamowity aromat.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl