Lody wegańskie z masłem orzechowym

Lody-weganskie

Lody wegańskie z masłem orzechowym to wspaniały deser. Do ich wykonania potrzeba tylko dwóch składników. Smak zachwyci nie jednego smakosza lodów.

Do przygotowania dwóch porcji lodów wegańskich z masłem orzechowym potrzeba:

  • 2 banany,
  • 6 łyżek masła orzechowego.

Wykonanie lodów wegańskich z masłem orzechowym

Banany kroimy na centymetrowe kawałki i wkładamy do zamrażalnika. Najlepiej ułożyć je w taki sposób aby nie skleiły się w jedną wielką kulę, bo ciężej będzie je blendować. Jak będą już zmrożone, to wyciągamy je i wkładamy do blendera. Możemy użyć blendera kielichowego lub ręcznego. Jeżeli obawiamy się, że nasz blender nie podoła z zamrożonymi bananami, to możemy odczekać kilka chwil aż banany zaczną trochę się rozmrażać, wtedy na pewno będzie łatwiej. Do bananów dokładamy masło orzechowe i wszystko miksujemy na gładką masę. Lody bardzo szybko zaczynaj się rozmrażać, jeśli widzimy, że już za bardzo się roztopiły, to po zmiksowaniu możemy je jeszcze na chwilę włożyć do zamrażalnika. Nie polecam jednak trzymać ich tam zbyt długo, bo zmienią się w twardą masę, której nie będziemy w stanie zjeść. Na wykonanie lodów wegańskich, każdy powinien znaleźć swój własny sposób. Sprawdzić, w jakim blenderze najłatwiej będzie je wykonać i jak bardzo powinny być zmrożone banany. Jedno, co mogę jeszcze powiedzieć to, że lody są przepyszne.

Smacznego!

Weganskie-lody

Lody wegańskie z masłem orzechowym z powodzeniem zastąpią nam kupne lody.

 

2 Komentarzy

  1. Grażyna Grażyna
    18 grudnia 2015    

    Fajne

    • Marta Marta
      18 grudnia 2015    

      Dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl