Koktajl kakaowy z mlekiem migdałowym to mój ulubiony koktajl z mleka roślinnego. Wszystkie składniki tego koktajlu idealnie pasują do siebie i tworzą jedną całość. Kakaowy smak i sytość dzięki dodanym bananom sprawiają, że koktajl świetnie zastąpi nam drugie śniadanie, czy podwieczorek.
Do przygotowania dwóch porcji koktajlu kakaowego z mlekiem migdałowym potrzeba:
-
2 szklanki mleka migdałowego,
-
2 dojrzałe banany,
-
2 łyżeczki kakao.
Wykonanie koktajlu kakaowego z mlekiem migdałowym
Do blendera wlewamy mleko, dodajemy banany i wsypujemy kakao. Wszystkie składniki razem blendujemy i koktajl już jest gotowy.
Smacznego!

Koktajl kakaowy z mlekiem migdałowym
Kurczę, naprawdę super! Ja dałem:
– szklanka zwykłego mleka
– pół dojrzałego banana
– dwie czubate łyżeczki dobrego, niesłodzonego kakaa
Wygląda smakowicie 🙂