Zielony koktajl to jest to! Dobry, a do tego super zdrowy. Kombinacji i przepisów jest cała masa. Główną bazą zazwyczaj jest szpinak lub jarmuż. Możecie zerknąć na moje wcześniejsze propozycje np. zielony koktajl z jarmużem i pomarańczami lub zielony koktajl z jarmużem i owocami. Tym razem postawiłam na zielony koktajl z większą ilością warzyw. Koktajl jest pyszny, lekki i orzeźwiający. Spróbujcie sami 🙂
Do przygotowania dwóch porcji zielonego koktajlu z warzywami potrzeba:
-
3 garście liści szpinaku,
-
1 świeży ogórek,
-
2 jabłka,
-
1 łyżka soku z cytryny,
-
1 szklanka wody.
Wykonanie zielonego koktajlu z warzywami
Ogórka obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do blendera dodając liście szpinaku i kawałki jabłek ze skórką. Następnie dodajemy łyżkę soku z cytryny oraz wlewamy szklankę wody. Wszystkie składniki blendujemy razem. Gotowy zielony koktajl rozlewamy do szklanek.
Smacznego!