Udało mi się kupić jeszcze trochę truskawek, więc stwierdziłam, że wykorzystam je do zrobienia koktajlu truskawkowo – borówkowego. Ten koktajl w takiej kombinacji jest naprawdę pyszny i warto zużyć na niego jedne z ostatnich upolowanych truskawek. Do tego koktajl jest wegański, ponieważ bazą jest mleko kokosowe z puszki. Pamiętajcie, jeżeli dorwiecie jeszcze gdzieś truskawki, to koniecznie wypróbujcie ten koktajl.
Do przygotowania dwóch porcji koktajlu truskawkowo – borówkowego potrzeba:
-
1 szklankę mleka kokosowego z puszki,
-
250 g borówek amerykańskich,
-
350 g truskawek.
Wykonanie koktajlu truskawkowo – borówkowego
Do blendera wlewamy mleko kokosowe, wsypujemy truskawki i borówki, a następnie wszystko razem blendujemy. Gotowy koktajl przelewamy do szklanek.
Smacznego!
Uwielbiam koktajle! Mogłabym je “wciągać” zawsze i wszędzie! 🙂 Najczęściej jednak przygotowuje je na drugie śniadanie, przez co w pracy pytają czy wszystko ok, kiedy przyniosę coś innego! 😀
Ja też uwielbiam koktajle 🙂
Uwielbiam takie smaki – chętnie bym takie cudo zjadła 🙂
Kocham koktajle. Bardzo często robiłam taki w lipcu z samych truskawek, pycha. Teraz robimy z borówek i malin, czasami dodaje arbuza
Z samych truskawek też uwielbiam 🙂
Przepis jest prosty i wydaje się przepyszny. Niestety mam uczulenie na truskawki, ale z chęcią zamieniłabym je na banan i spróbowała koktajlu w takiej wersji 🙂
Zachęcające zdjęcia 🙂
Z bananem też na pewno będzie dobre albo może z malinami 🙂
Nie uzywam kokosu ale mysle ze nawet ma.moj sposob beda pyszne. Uwielbiam oba owoce! 🙂
Jeżeli użyjemy mleczka kokosowego z puszki to kokos będzie praktycznie nie wyczuwalny 🙂
Szczęściarze, macie teraz w Polsce lato i sezon na wszystko co najlepsze!!! 🙂
Tak 🙂 trochę dobroci się teraz pojawia 🙂
Mmm… Idealne letnie śniadanie 🙂
🙂