fbpx

Pieczone bułki z jajkiem

Bulki-z-jajkiem

Ciepłe chrupiące świeże bułeczki, do tego jajko z kilkoma dodatkami, to jest właśnie to. Takie bułki pięknie i bardzo smakowicie się prezentują, no i ten aromat świeżego pieczywa. Są szybkie i proste w przygotowaniu, idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie. Koniecznie musicie ich spróbować.

Do przygotowania 2 porcji pieczonych bułek z jajkiem potrzeba:

  • 2 bułki,

  • 2 jajka,

  • 1/4 cebuli,

  • 2 plasterki ulubionej wędliny,

  • 2 małe plasterki masła,

  • odrobina startego sera,

  • szczypiorek,

  • olej do smażenia,

  • sól,

  • pieprz.

Wykonanie pieczonych bułek z jajkiem

Cebulę i wędlinę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Z każdej bułki odkrajamy samą górę. A z dolnej części wyciągamy wnętrze bułki, najbardziej jak się da, żeby zmieściły się wszystkie składniki. Na dno bułki kładziemy plasterek masła. Następnie wrzucamy podsmażoną cebulę z wędliną, trochę pokrojonego szczypiorku oraz odrobinę utartego sera. Na sam koniec główny gwóźdź programu czyli wbite jajko. Całość od góry doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy lekko startym serem. Tak przygotowane bułki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 C. Pieczemy około 15 minut.

Smacznego!

Pieczone-bulki

Pieczone-bułki z jajkiem

Pieczone-bulki-z-jajkiem

Pieczone bułki z jajkiem.

 

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Autor

MarciaTime

Mam na imię Marta, urodziłam się i mieszkam w Gdańsku. Jest mi bardzo miło, że mogę Cię gościć na moim blogu. Interesuję się zdrowym i aktywnym stylem życia. Uwielbiam gotować i (czytaj więcej)

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime


Przepisy kulinarne