Pieczone bułki z jajkiem

Bulki-z-jajkiem

Ciepłe chrupiące świeże bułeczki, do tego jajko z kilkoma dodatkami, to jest właśnie to. Takie bułki pięknie i bardzo smakowicie się prezentują, no i ten aromat świeżego pieczywa. Są szybkie i proste w przygotowaniu, idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie. Koniecznie musicie ich spróbować.

Do przygotowania 2 porcji pieczonych bułek z jajkiem potrzeba:

  • 2 bułki,

  • 2 jajka,

  • 1/4 cebuli,

  • 2 plasterki ulubionej wędliny,

  • 2 małe plasterki masła,

  • odrobina startego sera,

  • szczypiorek,

  • olej do smażenia,

  • sól,

  • pieprz.

Wykonanie pieczonych bułek z jajkiem

Cebulę i wędlinę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Z każdej bułki odkrajamy samą górę. A z dolnej części wyciągamy wnętrze bułki, najbardziej jak się da, żeby zmieściły się wszystkie składniki. Na dno bułki kładziemy plasterek masła. Następnie wrzucamy podsmażoną cebulę z wędliną, trochę pokrojonego szczypiorku oraz odrobinę utartego sera. Na sam koniec główny gwóźdź programu czyli wbite jajko. Całość od góry doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy lekko startym serem. Tak przygotowane bułki wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 C. Pieczemy około 15 minut.

Smacznego!

Pieczone-bulki

Pieczone-bułki z jajkiem

Pieczone-bulki-z-jajkiem

Pieczone bułki z jajkiem.

 

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiadomienia o nowych wpisach prosto na Twój adres e-mail

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime