Sałatka z awokado i mozzarellą

Sałatka-z-awokado

Sałatka z awokado i mozzarellą to świetna propozycja na początek dnia. Awokado na śniadanie to bardzo dobry pomysł. Ten owoc zawiera całe mnóstwo wartościowych składników i jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. A więcej na ten temat możecie przeczytać we wpisie dlaczego warto jeść awokado? Jeżeli preferujecie śniadania białkowo–tłuszczowe, to warto spróbować tej sałatki.

Do przygotowania 2 porcji sałatki z awokado i mozzarellą potrzeba:

  • awokado,
  • kulki mozzarelli (125g),
  • 2 pomidory,
  • 2 liście sałaty lodowej,
  • 1 łyżka nasion słonecznika,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka.

Wykonanie sałatki z awokado i mozzarellą

Pomidory i awokado kroimy w kostkę. Sałatę lodową rwiemy na drobne kawałki. Dodajemy kulki z mozzarelli, nasiona słonecznika, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Całość doprawiamy przyprawami i mieszamy. Sałatka gotowa.

Smacznego!

Sałatka-z-awokado-i-mozzarellą

Sałatka z awokado i mozzarellą dla mnie jest w sam raz na śniadanie ale równie dobra będzie na posiłek w ciągu dnia.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl