fbpx

Jajka faszerowane awokado

Jajka-faszerowane

Jajka faszerowane awokado to pyszna i zdrowa przekąska. Świetnie nadają się na co dzień, jak i na specjalne okazje i święta. Zamiast robić jajka z majonezem nafaszerujmy je awokado. O tym wspaniałym owocu możecie przeczytać trochę więcej we wpisie dlaczego warto jeść awokado?

Do przygotowania jajek faszerowanych awokado potrzeba:

  • 4 jajka,
  • 1/2 awokado,
  • 1/2 szalotki,
  • trochę szczypiorku,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka.

Wykonanie jajek faszerowanych awokado

Ugotowane na twardo jajka przecinamy na pół i wyciągamy z nich żółtka. Szalotkę i szczypiorek kroimy na drobną kostkę. Żółtka i awokado rozgniatamy widelcem i łączymy z szalotką, szczypiorkiem, jogurtem i przyprawami w jednolitą masę. Gotową pastę nakładamy na połówki jaj, którą na koniec posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Jajka faszerowane są już gotowe.

Polecam również spróbować przepis na jajka faszerowane szynka i ogórkiem.

Jajka--faszerowane-awokado

Jajka faszerowane awokado.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Autor

MarciaTime

Mam na imię Marta, urodziłam się i mieszkam w Gdańsku. Jest mi bardzo miło, że mogę Cię gościć na moim blogu. Interesuję się zdrowym i aktywnym stylem życia. Uwielbiam gotować i (czytaj więcej)

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime


Przepisy kulinarne