Jajka faszerowane szynką i ogórkiem to kolejna propozycja, która idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole. Polecam również jajka faszerowane awokado, które przygotowywałam kilka dni temu.
Do przygotowania jajek faszerowanych szynką i ogórkiem potrzeba:
- 4 jajka,
- 2 plastry szynki około 70 g,
- 1 ogórek kiszony,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 2 gałązki natki pietruszki + kilka listków do dekoracji,
- rzodkiewka do dekoracji,
- sól i pieprz.
Wykonanie jajek faszerowanych szynką i ogórkiem
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, przekrawamy na pół i oddzielamy żółtka. Szynkę i ogórka kroimy na malutką kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki łączymy razem. Dodajemy do nich jogurt i przyprawiamy. Gotową pastą faszerujemy jajka. Na koniec ozdabiamy rzodkiewką i natką pietruszki.
Smacznego!