Koktajl czekoladowo-orzechowy, to zdecydowanie najlepszy koktajl jaki udało mi się zrobić do tej pory. Jest po prostu przepyszny, a jedzenie go to sama przyjemność. Jak sama nazwa wskazuje, tak też smakuje, czekoladą i orzechami. Chociaż może bardziej jest wręcz gęstym musem, niż typowym koktajlem do picia. Ja zajadam go łyżeczką. Koktajl czekoladowo-orzechowy jest bardzo sycący i idealnie sprawdzi się jako śniadanie. Jeżeli lubicie słodycze, to wypicie takiego koktajlu na śniadanie sprawi, że zaspokoicie swoje pragnienie słodyczowe na resztę dnia. Ten koktajl zawiera same cenne składniki i przede wszystkim dostarczy nam zdrowych tłuszczy za sprawą awokado i masła orzechowego.
Do przygotowanie dwóch porcji koktajlu czekoladowo-orzechowego na śniadanie potrzeba:
-
1 szklanka mleka migdałowego,
-
1 dojrzałe awokado,
-
2 banany,
-
3 łyżki masła orzechowego,
-
2 łyżeczki kakao,
-
1 płaska łyżeczka miodu.
Wykonanie koktajlu czekoladowo-orzechowego na śniadanie
Do kielicha wlewamy mleko migdałowe. Możecie je zrobić samodzielnie, wystarczy zajrzeć do wpisu jak zrobić mleko migdałowe? Następnie dodajemy banany, awokado, masło orzechowe, kakao i miód. Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. Nasz koktajl czekoladowo-orzechowy jest już gotowy. Przelewamy ten smakowity gęsty mus do szklanek i delektujemy się jednym z najpyszniejszych śniadań pod słońcem.
Smacznego!
Koktajl czekoladowo-orzechowy dodaje na moją listę ulubionych koktajli i śniadań. Koniecznie musicie go spróbować.
Świetny początek dnia z takim koktajlem 😉
Tak, dokładnie 🙂
Świetny przepis 😀
Dziękuję 🙂
Mniam, musi byc pyszny 🙂 Zapiszę sobie przepis 🙂
Jest pyszny, koniecznie musisz spróbować 🙂
Bardzo dobry przepis. Tyle tylko, że “syty” oznacza najedzony. Powinno być raczej “sytny”, czyli sycący.
Dziękuję 🙂