Koreczki z pomidorami i mozzarellą są idealną przekąską. W sam raz nadadzą się jako imprezowa przystawka. Małe pomidorki z mozzarellą i bazylią na wykałaczce są akurat na jeden kęs. U mnie świetnie sprawdziły się jako przekąska na otwarciu sezonu grillowego.
Do przygotowania koreczków z pomidorami i mozzarellą potrzeba:
- pomidorki papryczkowe,
- opakowanie sera mozzarelli (małe kulki – w jednym opakowaniu jest około 20 kulek czyli potrzebujemy 40 pomidorków aby wyszło 40 koreczków),
- liście bazylii,
- wykałaczki.
Wykonanie koreczków z pomidorami i mozzarellą
Koreczki z pomidorami i mozzarellą zrobimy w zaledwie kilka minut. W pierwszej kolejności należy przekroić pomidorki i kulki mozzarelli na pół. Na jeden koreczek nakładamy jeden pomidorek, pół kulki sera mozzarelli i 2 listki bazylii. Są świetne i fantastycznie ozdabiają stół, a podane na niezwyczajnym naczyniu stworzą niezapomniany klimat i mogą stanowić kluczowy element na stole.
Smacznego!
Koreczki z pomidorami i mozzarellą polecam jako pyszną i szybką przystawkę.
Wyśmienite koreczki, zajadałam się nimi na tym grillu.
Dziękuję 🙂