Jajka faszerowane awokado

Jajka-faszerowane

Jajka faszerowane awokado to pyszna i zdrowa przekąska. Świetnie nadają się na co dzień, jak i na specjalne okazje i święta. Zamiast robić jajka z majonezem nafaszerujmy je awokado. O tym wspaniałym owocu możecie przeczytać trochę więcej we wpisie dlaczego warto jeść awokado?

Do przygotowania jajek faszerowanych awokado potrzeba:

  • 4 jajka,
  • 1/2 awokado,
  • 1/2 szalotki,
  • trochę szczypiorku,
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego,
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka.

Wykonanie jajek faszerowanych awokado

Ugotowane na twardo jajka przecinamy na pół i wyciągamy z nich żółtka. Szalotkę i szczypiorek kroimy na drobną kostkę. Żółtka i awokado rozgniatamy widelcem i łączymy z szalotką, szczypiorkiem, jogurtem i przyprawami w jednolitą masę. Gotową pastę nakładamy na połówki jaj, którą na koniec posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Jajka faszerowane są już gotowe.

Polecam również spróbować przepis na jajka faszerowane szynka i ogórkiem.

Jajka--faszerowane-awokado

Jajka faszerowane awokado.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl