Jajka faszerowane szynką i ogórkiem

Jajka-faszerowane-szynka-i-ogorkiem

Jajka faszerowane szynką i ogórkiem to kolejna propozycja, która idealnie sprawdzi się na Wielkanocnym stole. Polecam również jajka faszerowane awokado, które przygotowywałam kilka dni temu.

Do przygotowania jajek faszerowanych szynką i ogórkiem potrzeba:

  • 4 jajka,
  • 2 plastry szynki około 70 g,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 2 gałązki natki pietruszki + kilka listków do dekoracji,
  • rzodkiewka do dekoracji,
  • sól i pieprz.

Wykonanie jajek faszerowanych szynką i ogórkiem

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, przekrawamy na pół i oddzielamy żółtka. Szynkę i ogórka kroimy na malutką kostkę. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie pokrojone składniki łączymy razem. Dodajemy do nich jogurt i przyprawiamy. Gotową pastą faszerujemy jajka. Na koniec ozdabiamy rzodkiewką i natką pietruszki.

Smacznego!

Jajka-faszerowane-szynka

Jajka faszerowane szynką i ogórkiem.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl