Kasza manna z malinami

Kasza-manna

Kasza manna zapewne większości z nas kojarzy się z pysznym deserem z dzieciństwa. Dobrze jest jednak raz na jakiś czas, przypomnieć sobie ten smak. Kasza manna gotowana na mleku z syropem ze świeżych malin z pewnością zaspokoi nie jeden wilczy apetyt. 

Do przygotowania 2 porcji kaszy manny z malinami potrzeba:

  • 2 szklanki mleka,
  • 4 łyżki kaszy manny,
  • 2 łyżki syropu z agawy,
  • ½ laski wanilii,
  • około 6 malin do dekoracji.

Do przygotowania syropu z malin potrzeba:

  • około 14 malin,
  • 1 łyżeczka syropu z agawy,
  • 1 łyżeczka wody.

Wykonanie kaszy manny z malinami

Wlewamy mleko do garnka i gotujemy, w między czasie dodajemy 2 łyżki syropu z agawy i ziarenka z laski wanilii. Do zagotowanego mleka wsypujemy kaszę mannę i dokładnie mieszamy aż znikną wszystkie gródki. Jeszcze przez chwilę gotujemy i kasza gotowa. Nalewamy do miseczek i przygotowujemy syrop z malin. Umyte maliny rozgniatamy i wsypujemy do garnka. Dodajemy syrop z agawy i wodę, całość mieszamy i przez chwilę podgrzewamy. Gotowy syrop wylewamy na kaszę mannę i dekorujemy świeżymi malinami. Taki deser świetnie smakuje na ciepło i na zimno.

Smacznego!

Kasza-manna-z-nalinami

Kasza manna z malinami świetnie sprawdzi się jako pyszny deser.

 

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl