Koreczki z pomidorami i mozzarellą

Koreczki

Koreczki z pomidorami i mozzarellą są idealną przekąską. W sam raz nadadzą się jako imprezowa przystawka. Małe pomidorki z mozzarellą i bazylią na wykałaczce są akurat na jeden kęs. U mnie świetnie sprawdziły się jako przekąska na otwarciu sezonu grillowego.

Do przygotowania koreczków z pomidorami i mozzarellą potrzeba:

  • pomidorki papryczkowe,
  • opakowanie sera mozzarelli (małe kulki – w jednym opakowaniu jest około 20 kulek czyli potrzebujemy 40 pomidorków aby wyszło 40 koreczków),
  • liście bazylii,
  • wykałaczki.

Wykonanie koreczków z pomidorami i mozzarellą

Koreczki z pomidorami i mozzarellą zrobimy w zaledwie kilka minut. W pierwszej kolejności należy przekroić pomidorki i kulki mozzarelli na pół. Na jeden koreczek nakładamy jeden pomidorek, pół kulki sera mozzarelli i 2 listki bazylii. Są świetne i fantastycznie ozdabiają stół, a podane na niezwyczajnym naczyniu stworzą niezapomniany klimat i mogą stanowić kluczowy element na stole.

Smacznego!

Koreczki-z-pomidorami-i-mozzarella

Koreczki z pomidorami i mozzarellą polecam jako pyszną i szybką przystawkę.

2 Komentarzy

  1. Mama Mama
    3 maja 2016    

    Wyśmienite koreczki, zajadałam się nimi na tym grillu.

    • Marta Marta
      3 maja 2016    

      Dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl