Lody wegańskie czekoladowo – orzechowe

Lody-czekoladowo-orzechowe

Lody wegańskie czekoladowo – orzechowe są nie tylko pyszne ale i syte. Świetnie sprawdzą się w upalne dni jako chłodzący deser. Podane na patykach wyglądają niczym te sklepowe, a nawet lepiej. Ostatnio przygotowywałam również lody truskawkowe, na które przepis znajdziecie we wpisie domowe lody truskawkowe.

Do przygotowania lodów wegańskich czekoladowo – orzechowych potrzeba:

  • 2 banany,
  • 3 łyżki masła orzechowego (ja użyłam takiego z drobnymi kawałkami orzechów),
  • 1 łyżka kakao,
  • 6 kostek gorzkiej czekolady.

Z tych proporcji wyszło 6 lodów na patykach.

Wykonanie lodów wegańskich czekoladowo – orzechowych

Banany rozgniatamy widelcem, a gorzką czekoladę ucieramy na tarce lub kroimy w drobne kawałeczki. Wszystkie składniki dokładnie razem mieszamy w jednolitą masę. Następnie przekładamy do specjalnych pojemniczków na lody na patykach. Wstawiamy do zamrażarki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc i gotowe!

Smacznego!

Lody-czekoladowo-orzechowe

Pyszne lody wegańskie czekoladowo – orzechowe.

 

2 Komentarzy

  1. 15 czerwca 2016    

    Chcę!!! Rewelacja 🙂

    • Marta Marta
      15 czerwca 2016    

      Dziękuję 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl