Placki bananowe z granatem – przepis na drugie śniadanie

Placki-bananowe

Placki bananowe z granatem to przepis w sam raz na drugie śniadanie. Do przygotowania placków potrzebujemy tylko trzech składników.Wykonanie wraz ze smażeniem zajmie nam zaledwie kilka minut. Placki są słodkie dzięki bananom, za to idealnie pasuje do nich granat, który przełamuje smak słodyczy.

Do przygotowania placków bananowych z granatem potrzeba:

  • 2 banany,
  • 2 jajka,
  • granat (do posypania placków).

Wykonanie placków bananowych z granatem

Banany rozgniatamy widelcem i przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie wbijamy do nich jajka i miksujemy na gładką masę. Konsystencja będzie dość rzadka, jednak jeśli na patelni uformujemy małe placki, to nie powinno być problemu i placki szybko zaczną się podsmażać. Jak placki bananowe będą gotowe i przełożymy je na talerz, to z góry posypujemy je ziarenkami granatu. Ja czasami zamiast granatu daję jogurt naturalny, jednak uważam, ze wersja z granatem jest najlepsza.

Smacznego!

Placki-bananowe-z-granatem

Jak spróbujecie już placki z bananem i granatem, to polecam wypróbować również placki owsiane z jabłkiem i cynamonem oraz placki z dyni.

 

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl