Sałatka z tuńczykiem – przepis na śniadanie

Salatka-tunczyk

Sałatka z tuńczykiem to propozycja, która świetnie sprawdzi się na śniadanie, drugie śniadanie lub kolację. Jeżeli wystrzegacie się z rana węglowodanów, to ta sałatka idealnie sprawdzi się jako śniadanie białkowo-tłuszczowe. Dzięki tuńczykowi jest syta i na pewno nie będziemy głodować. Zapakowana do lunchboxa i zabrana w drogę zaspokoi nasz głód, gdziekolwiek będziemy.

Do przygotowania jednej porcji sałatki z tuńczykiem potrzeba:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 2 liście kapusty pekińskiej,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 3 łyżki kukurydzy,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • pieprz.

Wykonanie sałatki z tuńczykiem

Kapustę kroimy na cienkie paski. Dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę i ogórka. Dodajemy kukurydzę i tuńczyka oraz przyprawiamy pieprzem. Całość dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Polecam Wam również spróbować sałatkę z fetąsałatkę z kiełkami.

Sałatka z tuńczykiem to moja sprawdzona propozycja na śniadanie.

2 Komentarzy

  1. 13 kwietnia 2016    

    Polecam. Pyszna:)

    • Marta Marta
      13 kwietnia 2016    

      Dziękuję 🙂 Mi też bardzo smakuje.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl