Sałatka z fetą to dobra opcja na drugie śniadanie. Taką sałatkę wykonamy w zaledwie kilka minut. Świetnie nada się do zjedzenia w domu, jak i do lunchboxa, by zabrać ją do pracy lub szkoły.
Do przygotowania dwóch porcji sałatki z fetą potrzeba:
- 3 duże liście sałaty lodowej,
- 1 pomidor,
- 1/2 czerwonej papryki,
- ser feta około 60 g. (1/4 opakowania 270 g),
- 2 łyżki nasion słonecznika,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- pieprz.
Wykonanie sałatki z fetą
Liście sałaty należy porwać na drobne kawałki. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Dodać oliwę z oliwek i nasiona słonecznika. Ser feta pokroić w kostkę i dołożyć do reszty składników. Na koniec doprawić pieprzem i całość wymieszać. Już gotowe, możemy zjeść albo zapakować do lunchboxa.
Smacznego!
Polecam wypróbować również sałatkę z kiełkami.
Wspaniała!
Dziękuję 🙂
Ja użyłem zamiast fety twarogu sypkiego mlekovity i muszę przyznać że sałatka wyszła niesamowita! Polecam wszystkim serdecznie 😉
W takim razie będę musiała spróbować z twarogiem 🙂