Ślimaki z ciasta francuskiego

Slimaki-z-pesto

Ślimaki z ciasta francuskiego to idealna przekąska imprezowa. Do przygotowania ślimaków potrzeba tylko dwóch składników i kilku minut na zawinięcie ciasta francuskiego i wstawienie do piekarnika. Ślimaki cieszyły się sławą i powodzeniem już na wielu imprezach. A na pewno są zdrowszą i smaczniejszą przekąską niż chipsy.

Do przygotowania ślimaków z ciasta francuskiego potrzeba:

  • ciasto francuskie,
  • pesto.

Wykonanie ślimaków z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie kroimy na cztery części i rozsmarowujemy na nich pesto. Następnie kroimy w paski szerokości około 2 centymetrów i zwijamy je w małe ślimaki. Przekąski układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika na około 20 min w temperaturze 200C.

Uwaga! Aromat, który wydobywa się podczas pieczenia ślimaków z ciasta francuskiego może spowodować, że będziemy chcieli zjeść je zaraz po wyciągnięciu z piekarnika, a na zimno są równie dobre 🙂

Slimaki-z-ciasta-francuskiego

Slimaki-przekaski

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl