fbpx

Pieczone gruszki z czekoladą i migdałami

Pieczone-gruszkiKto by pomyślał, że pieczone gruszki z czekoladą i migdałami są takie dobre. Czasami po prostu fajnie jest zjeść owoce w trochę innej postaci. Takie gruszki smakują niczym prawdziwy deser. Podane na ciepło z rozpływającą się czekoladą i chrupiącymi migdałami to prawdziwa uczta. Jeżeli jednak macie ochotę spróbować pieczone owoce, które idealnie nadają się na śniadanie, to polecam kliknąć we wpis pieczone awokado z jajkiem.

Do przygotowania 3 porcji pieczonych gruszek z czekoladą i migdałami potrzeba:

  • 3 gruszki,
  • 6 kostek gorzkiej czekolady,
  • kilka kropel soku z cytryny,
  • migdały (do posypania gruszek),
  • cynamon.

Wykonanie pieczonych gruszek z czekoladą i migdałami

Umyte gruszki rozkrajamy na pół. Wyciągamy nożem ze środka pestki. Skrapiamy gruszki kilkoma kroplami cytryny i do wydrążonego środka kładziemy po kostce czekolady. Wierzch posypujemy migdałami, a następnie cynamonem. Tak przygotowane gruszki układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 15 minut.

Smacznego!

Pieczone-gruszki-z-czekolada

Pieczone-gruszki

Pieczone gruszki są pyszne na ciepło ale równie dobrze smakują też na zimno.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Autor

MarciaTime

Mam na imię Marta, urodziłam się i mieszkam w Gdańsku. Jest mi bardzo miło, że mogę Cię gościć na moim blogu. Interesuję się zdrowym i aktywnym stylem życia. Uwielbiam gotować i (czytaj więcej)

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime


Przepisy kulinarne