Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami

Ciastka-francuskie

Różnego rodzaju ciastka francuskie, to szybki sposób na pyszny deser. Wystarczy kupić gotowe ciasto francuskie i dodać ulubione owoce czy twaróg. Powycinać odpowiednie kształty i wstawić do piekarnika. Takie ciastka są pyszne na ciepło, jak i na zimno. Dobrze jest mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie na awaryjne sytuacje. W razie niezapowiedzianych gości szybko możemy upiec naprawdę pyszne ciastka. Jakiś czas temu piekłam ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem, a teraz przygotowałam ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami.

Do przygotowania ciastek francuskich z twarogiem i brzoskwiniami potrzeba:

  • ciasto francuskie,

  • 200 g twarogu mielonego,

  • brzoskwinie z puszki,

  • 1 jajko,

  • 2 łyżki cukru pudru trzcinowego,

  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego.

Wykonanie ciastek francuskich z twarogiem i brzoskwiniami

W pierwszej kolejności przygotowujemy nadzienie do ciastek francuskich czyli twaróg. Kostkę twarogu rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, cukier trzcinowy oraz aromat waniliowy. Wszystkie składniki łączymy razem. Brzoskwinie z puszki kroimy w plasterki. Ciasto francuskie dzielimy na osiem prostokątów. W każdym prostokącie zaginamy krawędzie i łączymy je z resztą ciasta zagniatając widelcem, aby masa twarogowa, którą następnie nałożymy nie wypłyneła z nich. Na sam koniec na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Gotowe ciastka francuskie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C i pieczemy około 15 minut.

Ciastka-francuskie-z-brzoskwiniami

Ciastka-francuskie-z-twarogiem

Ciastka-francuskie-z-brzoskwiniami

Ciastka francuskie z twarogiem i brzoskwiniami.

Smacznego!

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiadomienia o nowych wpisach prosto na Twój adres e-mail

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime