Kanapki z awokado, pomidorem i bazylią

Kanapki -z-awokado

Kanapki z awokado są pyszne. Awokado to taki owoc, że chyba można z niego zrobić naprawdę wszystko: koktajl, krem czekoladowy, pieczone awokado na śniadanie, faszerowane jajka, no i oczywiście wyśmienitą pastę guacamole. Awokado pokrojone w zwykłe plastry i położone na chlebie już samo w sobie smakuje dobrze, a dokładając do niego kilka dodatków możemy stworzyć naprawdę wyśmienite i zdrowe kanapki.

Do przygotowania 5 kanapek z awokado, pomidorem i bazylią potrzeba:

  • awokado,
  • pomidor,
  • liście bazylii (około 10),
  • kilka kropel soku z cytryny,
  • 5 kromek chleba,
  • sól i pieprz.

Wykonanie kanapek z awokado, pomidorem i bazylią

Awokado obieramy ze skóry i kroimy w plastry. Lekko skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie plastry awokado układamy na chlebie. Kolejno kładziemy liście bazylii i plaster pomidora. Kanapki są gotowe w trybie ekspresowym i równie szybko znikają ze stołu 🙂

Smacznego!

Kanapki-z-awokado-pomidorem-i-bazylia

Kanapki z awokado, pomidorem i jajkiem

 

2 Komentarzy

  1. 18 maja 2016    

    Dodałabym jeszcze plasterek mozarelli <3 😀

    • Marta Marta
      18 maja 2016    

      Z mozzarellą też na pewno będzie dobre 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl