Sałatka z fetą – przepis na drugie śniadanie

Salatka-przepis

Sałatka z fetą to dobra opcja na drugie śniadanie. Taką sałatkę wykonamy w zaledwie kilka minut. Świetnie nada się do zjedzenia w domu, jak i do lunchboxa, by zabrać ją do pracy lub szkoły.

Do przygotowania dwóch porcji sałatki z fetą potrzeba:

  • 3 duże liście sałaty lodowej,
  • 1 pomidor,
  • 1/2 czerwonej papryki,
  • ser feta około 60 g. (1/4 opakowania 270 g),
  • 2 łyżki nasion słonecznika,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • pieprz.

Wykonanie sałatki z fetą

Liście sałaty należy porwać na drobne kawałki. Paprykę i pomidora pokroić w kostkę. Dodać oliwę z oliwek i nasiona słonecznika. Ser feta pokroić w kostkę i dołożyć do reszty składników. Na koniec doprawić pieprzem i całość wymieszać. Już gotowe, możemy zjeść albo zapakować do lunchboxa.

Smacznego!

Polecam wypróbować również sałatkę z kiełkami.

4 Komentarzy

  1. 6 lutego 2016    

    Wspaniała!

    • Marta Marta
      6 lutego 2016    

      Dziękuję 🙂

  2. Alojzy Alojzy
    8 lutego 2016    

    Ja użyłem zamiast fety twarogu sypkiego mlekovity i muszę przyznać że sałatka wyszła niesamowita! Polecam wszystkim serdecznie 😉

    • Marta Marta
      8 lutego 2016    

      W takim razie będę musiała spróbować z twarogiem 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Social Media

Informacje o nowych wpisach i aktualnościach prosto na Twój e-mail:


blogi kulinarne

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

zBLOGowani.pl