fbpx

Pomidory z pastą z awokado

Pomidory-i-awokado

Pomidory z pastą z awokado, to przepis na szybką i prostą przekąskę. Możemy zjeść je na drugie śniadanie lub kolację. Również z powodzeniem możemy przygotować je na imprezę jako przystawkę, coś w stylu ala koreczki do przekąszenia. Jak zapoznamy się ze wspaniałymi właściwościami awokado, to zapewne będziemy chcieli zdecydowanie częściej wykorzystywać je w swojej kuchni.

Do przygotowania pomidorów z pastą z awokado potrzeba:

  • 1 awokado,
  • kilka listków bazylii,
  • natka pietruszki,
  • kilka listków mięty,
  • sól,
  • pieprz.

Awokado-owoc

Wykonanie pomidorów z pastą z awokado

Awokado dokładnie pognieść widelcem. Bazylię, miętę i pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grubsze plastry. Jeśli użyjemy pomidorków koktajlowych, to przekąski będą małe, w sam raz na jeden ząb. Powstałą pastę należy nakładać na pomidory.

Smacznego!

Pomidory-z-awokado

Polecam również wypróbować guacamole – meksykańską pastę z awokado.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Autor

MarciaTime

Mam na imię Marta, urodziłam się i mieszkam w Gdańsku. Jest mi bardzo miło, że mogę Cię gościć na moim blogu. Interesuję się zdrowym i aktywnym stylem życia. Uwielbiam gotować i (czytaj więcej)

Social Media

MarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTimeMarciaTime


Przepisy kulinarne