Pomidory z pastą z awokado, to przepis na szybką i prostą przekąskę. Możemy zjeść je na drugie śniadanie lub kolację. Również z powodzeniem możemy przygotować je na imprezę jako przystawkę, coś w stylu ala koreczki do przekąszenia. Jak zapoznamy się ze wspaniałymi właściwościami awokado, to zapewne będziemy chcieli zdecydowanie częściej wykorzystywać je w swojej kuchni.
Do przygotowania pomidorów z pastą z awokado potrzeba:
- 1 awokado,
- kilka listków bazylii,
- natka pietruszki,
- kilka listków mięty,
- sól,
-
pieprz.
Wykonanie pomidorów z pastą z awokado
Awokado dokładnie pognieść widelcem. Bazylię, miętę i pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pomidory pokroić na grubsze plastry. Jeśli użyjemy pomidorków koktajlowych, to przekąski będą małe, w sam raz na jeden ząb. Powstałą pastę należy nakładać na pomidory.
Smacznego!
Polecam również wypróbować guacamole – meksykańską pastę z awokado.